6 способів розбудити дитину вранці

З початком навчального року перед багатьма батьками гостро постало питання ранкових підйомів. Так, є невеликий відсоток дітей, які прокидаються самі ще до будильника, але більшість хлопців категорично не хочуть вставати вранці. Іноді не любов до садка та школи криється саме в ранніх підйомах. Більше про виховання дитини дивіться за цим посиланням https://karapuzya.com.ua/.

Після сигналу будильника та батьківського «Підйом!» діти починають канючити про ще п’ять хвилин, за якими просять ще п’ять, і так поки у вас не здадуть нерви, і ви не вибухнете в гнівній тираді. Але погодьтеся, щоранку починати зі скандалу не хочеться. Тому нижче ми наведемо кілька порад, як зробити ранковий підйом легшим.

Подаємо приклад

До 8 років діти копіюють поведінку своїх батьків, тому, якщо ви хочете дисципліни від малюка, почніть із себе. Плануйте свій сімейний ранок таким чином, щоб збори на роботу та до навчального закладу проходили без поспіху.

6 способів розбудити дитину вранці

Готуємося до підйому з вечора

Ваше завдання навчити дитину планувати свій час заздалегідь. Поцікавтеся, якими є перспективи його майбутнього навчального дня. Запитайте, які речі йому потрібні на завтра, і чи не готується в саду/школі якийсь захід. Дошкільнятку підготуйте одяг на завтра і покладіть його на чільне місце. Школяр має зробити це сам, ваше завдання лише проконтролювати. Портфель теж потрібно готувати з вечора, інакше вранці напівсонний учень щось обов’язково забуде.

Змагання

Ця рада підійде тим, хто має двох і більше дітей. Можна влаштувати ранкове змагання, хто швидше встане, вмиється, одягнеться та прийде на сніданок. Зрозуміло, із системою заохочення. Можете зробити жетони, які видаватимуться переможцю змагання. Ці жетони можна обмінювати щось більш матеріальне.

Сніданок

Випікайте вранці щось смачненьке. Запах свіжої випічки змусить вашого малюка прокинутися швидше.

6 способів розбудити дитину вранці

Ритуал

Не можна різко висмикувати дитину зі сну. Пробудження має бути м’яким та поступовим. Увімкніть неяскраве світло і спокійну музику, яку ваша дитина любить. Створіть своєрідний ритуал пробудження. Обійміть, поцілуйте малюка, ласкаво потріплить його волосся.

Заряджання

Запропонуйте дитині зробити пару простих рухів на кшталт махів руками та поворотів голови прямо у ліжку. Ці нехитрі вправи допоможуть йому прокинутися швидше.

А ось чого точно не потрібно робити вранці, якщо дитина не хоче вставати, так це істерично кричати, смикати ковдру, і бризкати водою їй в обличчя. Все це принизливі і варварські методи, а малюк, як і всі ми, заслуговує на повагу до себе. Якщо дитина погано прокидається вранці, переконайтеся, що у неї правильний розпорядок дня, і вона досить спить.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *