Як дізнатися свою ідеальну вагу за зростанням та віком

Як дізнатися свою ідеальну вагу за зростанням та віком

Кожна людина мріє про те, щоб у неї була ідеальна вага. Вчені вважають, що вага приходить до ідеалу у вісімнадцять років. Дотримуватись такої ваги потрібно постійно. Якщо він за кілька років погладшав, не потрібно сідати на строгі дієти і стрімко скидати масу. Нормальна вага людини по роках, класифікацію дивіться тут https://intermobi.com.ua/normalna-vaga-lyudini-po-rokax/.

За десять років енергетичні витрати організму знижуються на десять відсотків. Отже, кожні десять років людина може набирати зайві кілограми. Якщо він вирішив, що йому заважають зайві кілограми, то він може звернутися до дієтолога.

Фахівець розпише меню, якого варто дотримуватись. Згодом людина знову може важити стільки, скільки вона важила у вісімнадцять років. Існує п’ять способів досягти бажаного результату.

Формула Брокка

За формулою можна розрахувати ідеальну вагу чоловіків. Для цього від зростання в сантиметрах потрібно відібрати сто сантиметрів. Після цього отриману цифру множимо на 1,15.

Ідеальна вага жінки також легко визначити. Зростання беремо в сантиметрах і забираємо сто десять сантиметрів. Отриману цифру множимо на 1,15. Люди, які зіткнуться з формулою, відразу згадають про те, що це стара формула.

Справді, основу правила розрахунку взяли з відомої всім формули ідеальної ваги, але її вдосконалили. Старою формулою можуть скористатися люди, які працюють у модельному бізнесі.

Формула Брокка ідеальної ваги підходить для всіх людей незалежно від їхньої професії.

Мрія Лоренца

Формула виглядає так: (зріст у сантиметрах мінус сто сантиметрів) – (зріст у сантиметрах мінус сто п’ятдесят сантиметрів). Отриману цифру ділимо на дві. Наприклад, ідеальну вагу дівчини зростом сто сімдесят сантиметрів варто розраховувати такою формулою: (170 – 100) – (170-150) / 2 = 60.

Розрахунок маси тіла підходить лише жінкам. Чоловіки не повинні користуватися формулою, тому що вона вимагає скинути більше кілограмів, ніж формула Брокка.

Якщо людині важко схуднути до потрібної цифри, вона не повинна обчислювати ідеальну вагу за цією формулою. Якщо жінка має зростання вище, ніж сто сімдесят п’ять сантиметрів, їй формула не підходить.

Як дізнатися свою ідеальну вагу за зростанням та віком

Таблиця Єгорова-Левитського

Використовуючи цей спосіб, щоб дізнатися ідеальну вагу, варто пам’ятати, що ніякого методу не існує. Масу тіла не потрібно обчислювати за такою формулою.

Існує певна таблиця, в якій вказується максимально можлива вага. Людина повинна самостійно приймати рішення, якою має бути ідеальна вага. Під час створення таблиці фахівці розглянули всі параметри.

Неврахованим залишилося одне мінімальна маса тіла. Лікарі стверджують, що таблиця ідеально підходить для людини, яка хоче досягти ідеальної маси тіла.

Індекс Кетле

Визначити індекс можна за допомогою такої формули: індекс дорівнює вазі в грамах, який поділяється на зріст сантиметрів. Результат, який вийшов, слід порівняти з таблицею. У ній вказується цифра статури.

Чим більша людина, тим більший у неї допустимий індекс. Дізнатися про комплекцію тіла можна наступним чином. Для цього потрібно стати біля дзеркала так, щоб побачити себе, втягувати живіт, прикладати лінійки або пальці до нижніх ребрів. В результаті виходить кут. Чим більше тіло, тим тупіший кут. Гострий кут виходить у людей худорлявої статури.

Ця форма враховує всі параметри. Нею може використовувати людина незалежно від зростання та віку. Якщо йому не подобається індекс, він може почати тренуватися та правильно харчуватися. Через час індекс знизиться, отже маса тіла в ідеальній формі.

Розрахунок Кетле або індекс маси тіла

Кожна людина має свій індекс. Його легко вирахувати. Для цього потрібно зріст у метрах помножити на зріст у метрах. Після цього вага в кілограмах ділиться на отриману суму.

За допомогою індексу людина зможе зрозуміти, які заходи вона повинна вжити, щоб змінити індекс на краще. Наприклад, люди, які мають зайву вагу, зможуть трохи схуднути.

Люди, у яких худорлява статура повинні намагатися трохи погладшати, щоб індекс змінив своє значення. Не слід забувати про те, що суму індексу варто помножити саму на себе. Існує таблиця, яка може порівняти одержаний індекс зі ступенем ожиріння.

Люди, які перевіряють, чи всі вони в порядку з тілом, використовуючи індекс, повинні враховувати, що таблиця підходить для людей середнього зросту. Існують незначні відхилення для людей з низьким та високим зростанням.

Індекс може неправильно показувати результат тих людей, котрі професійно займаються спортом. Не потрібно брати за основу індекс маси тіла, якщо захочеться довести себе ідеального стану.

Потрібно запам’ятати, яку формулу людина б не вважала за краще, не потрібно розрахунки сприймати серйозно. Усі методи демонструють приблизну масу тіла. Люди повинні почуватися чудово незалежно від того, що показують ваги.

Якщо людям подобається ходити повним, вони мають для цього повне право. Деяким людям подобається бачити себе із низькою масою тіла. Кожен хоче змінити себе. Для цього варто визначити свою ідеальну вагу та працювати над тим, щоб швидше досягти бажаного результату.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *