Що насправді означають сни? Відповідають вчені

Що насправді означають сни? Відповідають вчені

Хоча сон залишається однією з найменш вивчених тем у науці, вчені вже можуть розповісти, що насправді означає нічний політ і чому ми часто бачимо уві сні найбільш дивні образи. За цим посиланням https://vistiradio.com.ua/do-chogo-snitsya-vipav-zub-bez/ ви зможете детально дізнатися, до чого сниться випадання зубів.

Для чого потрібні сни

За словами Санам Хафіз, нейропсихолога з Нью-Йорка, «сни дозволяють відновлювати спогади та обробляти нову інформацію». Вони допомагають мозку створювати зв’язки між думками, вирішувати проблеми, що виникли, і зрушувати фокус уваги. Все це дуже важливо для креативного процесу. Вони навіть можуть покращувати нейропластичність – здатність мозку змінюватися під впливом досвіду.

Санам Хафіз наголошує: «Загальновідомо, що мозок може підлаштовуватися під зміни. Наприклад, ті, що втратили можливість бачити, виявляють, що у них посилилися інші органи почуттів. Коли ми спимо, мозок, насправді, не спить і включає низку процесів, які обробляють спогади, емоції та картинки».

Структурування інформації уві сні

Одна з центральних теорій у сфері досліджень сну передбачає, що це єдиний спосіб організувати величезну кількість інформації, що прийшла за день, об’єднати її з минулим досвідом і приблизно передбачити на основі цього майбутнє. Ерін Уомзлі, професор психології, стверджує: «Є свідчення, що фрагменти пам’яті використовуються унікальним способом для того, щоб підготувати людину до якоїсь майбутньої події».

Як мозок вчиться через дивні образи

Нейробіолог Ерік Хоель упевнений, що мозок навмисне робить сни дивними. У своїй роботі він передбачає, що мозок створює галюциногенні образи підтримки самонавчання через узагальнення спогадів. Так тренують програми ІІ. Дослідник пояснює: «Коли дані надто зрозумілі системі, вона формує упередження до конкретних результатів. Через це знижується кількість того, чого вона може навчитися. Для протистояння процесу вчені додають ІІ трохи хауса та рандомізації. У якомусь сенсі мозок зайнятий тим самим. Він додає дивина для розширення розуміння того, що відбувається».

Що насправді означають сни? Відповідають вчені

Тлумачення снів

Санам Хафіз заявляє: «Незважаючи на те, що сни унікальні, деякі типи часто повторюються у різні періоди часу у представників різних культур. Це логічно, адже всі люди мають однаковий набір емоцій». Наука стверджує, що неможливо точно тлумачити значення сну. Тим не менш, деякі вчені вважають, що існують інтерпретації для низки загальних тем. Ось деякі з них.

Переслідування

Можливо, ви уникаєте проблеми або людини, яка, на вашу думку, може завдати шкоди, що провокує у вас реакцію на кшталт «бий або біжи».

Падіння

Якщо уві сні ви відчуваєте страх через це відчуття, це може означати, що ви не контролюєте якусь ситуацію у своєму житті.

Повернення до школи (хоча ви вже доросла людина)

Можливо, у вас є невирішені проблеми, пов’язані з тим, що ви не виправдали чиїхось очікувань, або ви відчуваєте, що не готові до чогось важливого.

Політ

Ви можете відчувати почуття свободи або надії, особливо якщо уві сні ви контролюєте траєкторію свого польоту. Політ часто трактується позитивно як свобода від перешкод.

Запізнення

Сни про поїзди, літаки чи автобуси, на які не вдалося потрапити, можуть символізувати втрачену можливість. Вони можуть бути пов’язані зі страхом не виправдати очікування чи загальної невпевненістю у собі

Стрес на роботі

Ці сни, зазвичай, буквально відбивають занепокоєння щодо професійної ситуації. Можливо, ви боїтеся провалити важливу презентацію або не вкластися вчасно.

Застигання від страху

Це може означати, що ви почуваєтеся відрізаним від своїх почуттів, але може бути реакцією на сонний параліч.

Секс

Тлумачення тут залежатиме від того, що саме відбувається уві сні і як ви до цього належите. Такі сни дуже поширені і можуть вказувати як на звичайне сексуальне збудження, так і бажання більшої близькості і зв’язку з людиною.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *